Svět slov

Vyhledávání

Nejčtenější za rok

Moudrosti do hrsti

Jsou zloději, které zákon netrestá, třebaže kradou člověku to nejcennější: čas.
(Napoleon Bonaparte)

Hlíva ústřičná - zkuste vynikající gulášek!

Vanda Švehlová
19. 6. 2021
Hlíva ústřičná - zkuste vynikající gulášek!Hlíva ústřičná je levnější než maso, když ale připravíte guláš podle našeho receptu, rodina vás odmění pochvalou – nechci tvrdit, že guláš bude k nerozeznání od hovězího, jeho chuť ale bude velmi podobná, skvělá! Hlíva je přitom velice zdravá, ale o tom více až na konci článku.

Co potřebujete k přípravě guláše?

- Hlívu ústřičnou
- Cibuli
- Olej
- Hladkou mouku
- Papriku mletou lahůdkovou
- Masox
- Kmín

Příprava guláše je jednoduchá a rychlá: na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a necháme ji zesklovatět. Pak přidáme omytou a nadrobno nakrájenou hlívu ústřičnou (pozor, nohy bývají tvrdé, a tak je lepší zpracovávat jen kloboučky). Přidáme kmín, podusíme, a podlejeme vývarem z masoxu. Když už je hlíva měkká, ochutíme mletou paprikou, zamícháme a lehce podusíme. Nakonec zahustíme moukou, necháme přejít var a gulášek je hotový. Kdo chce, může přidat štiplavější koření nebo místo oleje dát sádlo, aby měl guláš pěkná oka. Podávat lze s rýží, bramborami, ale vynikající je uleželý, s chlebem. U nás doma přidáváme nadrobno nakrájenou bazalku, kvůli lepšímu trávení. Určitě si pochutnáte a budete překvapeni, jak rychle byl guláš připravený a jak je dobrý :-)


Hlíva ústřičná

Hlíva ústřičná našemu zdraví prospěje – alespoň k takovému pozitivnímu závěru došli v posledních letech týmy vědců a lékař. A doufejme, že spektrum kladných účinků se bude neustále rozšiřovat!

Hlíva ústřičná výrazně snižuje hladinu cholesterolu v krvi a krevní tlak, je tedy vhodná pro lidi s nadváhou a pro kardiaky. Pomůže i lidem, kteří se potýkají s problémy imunitního systému, takže do svého jídelníčku by si ji měli zařadit především alergici, astmatici, ale i diabetici. Osvědčila se i při léčbě závažných chorob, kam patří například rakovina. Díky látkám zvaným glukany umí aktivovat buňky, které zodpovídají za přirozenou imunitu organismu, a tak v mnoha případech dokáže nádorové onemocnění vyléčit. Hlíva ústřičná také regeneruje játra, slinivku a ledviny, chrání sliznici žaludku (dělá dobře zejména pacientům se žaludečními vředy). Důvodů, proč ji zařadit do svého jídelníčku jako prevenci či v tom horším případě jako lék, je tedy více než dost.
          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...
RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 6 761 den v provozu
• 4 940 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 08.09.2024 a svátek má Mariana