Pečená zelenina
Bertice
21. 5. 2022
21. 5. 2022
Přinášíme recept na vynikající pečenou zeleninu. Co budeme potřebovat?
Brambory dáme uvařit ve slupce do poloměkka. Do pekáčku nakrájíme zeleninu: cibuli a fenykl na špalíčky, mrkev na tenké šikmé plátky, brambory můžeme,ale nemusíme oloupat, růžičkovou kapustu na čtvrtky, rajčata necháme na stoncích a česnek rozloupeme na stroučky ,ale neoloupeme až po upečení.
Přidáme bylinky: petržel i rozmarýn. Zakápneme olivovým olejem a dáme péct do trouby rozehřáté na 200 st. Pečeme asi 40-50 minut, až zelenina zezlátne. Těsně před dopečením posypeme sýrem. Porcujeme z pekáčku na stole. Dochucujeme pestem, nejlépe bazalkovým, záleží na chuti nebo klasickým kečupem.
K zelenině chutná bílé víno, ale také čaj s citronem.
- 1 střední fenykl
- 20 ks drobnějších brambor
- 4 střední cibule
- 4 středně velké mrkve
- 8 ks růžičkové kapustičky
- 2 snítky cherry rajčat
- 1 hlavičku česneku
- olivový olej
- 10 dkg strouhaného sýru (parmazán nebo i jiný)
- pesto nebo kečup na dochucení
- 3 snítky rozmarýnu
- 2 snítky zelené perželky.
Brambory dáme uvařit ve slupce do poloměkka. Do pekáčku nakrájíme zeleninu: cibuli a fenykl na špalíčky, mrkev na tenké šikmé plátky, brambory můžeme,ale nemusíme oloupat, růžičkovou kapustu na čtvrtky, rajčata necháme na stoncích a česnek rozloupeme na stroučky ,ale neoloupeme až po upečení.
Přidáme bylinky: petržel i rozmarýn. Zakápneme olivovým olejem a dáme péct do trouby rozehřáté na 200 st. Pečeme asi 40-50 minut, až zelenina zezlátne. Těsně před dopečením posypeme sýrem. Porcujeme z pekáčku na stole. Dochucujeme pestem, nejlépe bazalkovým, záleží na chuti nebo klasickým kečupem.
K zelenině chutná bílé víno, ale také čaj s citronem.
Tweet |