Svět slov

Vyhledávání

Nejčtenější za rok

Moudrosti do hrsti

Osud je příčinná spojitost věcí.
(Zénón)

Zavařujeme červenou řepu

Heli32
6. 8. 2021
Zavařujeme červenou řepuČervenou řepu nejdřív uvaříme, aby byla měkká, ale ne úplně rozvařená! Pak si připravíme lák. Vychladlou řepu nakrájíme na kostičky, naskládáme do vymytých sklenic a přelijeme lákem. Když je řepa menší, nemusíme krájet, zavaříme celé bulvy.

První měsíc jednou týdně a pak jednou měsíčně kontrolujeme, jestli se zavařeniny nekazí.

Potřebujeme:

Červenou řepu
1 l octa
3 l vody
40 dkg cukru
10 dkg soli
1 lžičku nového koření
1 lžičku celého pepře
7 hřebíčků
5 středně velkých bobkových listů

Do vody nalijeme 8% ocet a přidáme koření, sůl a cukr. Přivedeme k varu, necháme chvíli povařit a pak necháme vychladnout. Nalijeme do sklenic a uzavřeme víčka.

          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...
RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 6 761 den v provozu
• 4 940 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 08.09.2024 a svátek má Mariana