Zavařujeme červenou řepu
Heli32
6. 8. 2021
6. 8. 2021
Červenou řepu nejdřív uvaříme, aby byla měkká, ale ne úplně rozvařená! Pak si připravíme lák. Vychladlou řepu nakrájíme na kostičky, naskládáme do vymytých sklenic a přelijeme lákem. Když je řepa menší, nemusíme krájet, zavaříme celé bulvy.
První měsíc jednou týdně a pak jednou měsíčně kontrolujeme, jestli se zavařeniny nekazí.
Potřebujeme:
Červenou řepu
1 l octa
3 l vody
40 dkg cukru
10 dkg soli
1 lžičku nového koření
1 lžičku celého pepře
7 hřebíčků
5 středně velkých bobkových listů
Do vody nalijeme 8% ocet a přidáme koření, sůl a cukr. Přivedeme k varu, necháme chvíli povařit a pak necháme vychladnout. Nalijeme do sklenic a uzavřeme víčka.
První měsíc jednou týdně a pak jednou měsíčně kontrolujeme, jestli se zavařeniny nekazí.
Potřebujeme:
Červenou řepu
1 l octa
3 l vody
40 dkg cukru
10 dkg soli
1 lžičku nového koření
1 lžičku celého pepře
7 hřebíčků
5 středně velkých bobkových listů
Do vody nalijeme 8% ocet a přidáme koření, sůl a cukr. Přivedeme k varu, necháme chvíli povařit a pak necháme vychladnout. Nalijeme do sklenic a uzavřeme víčka.
Tweet |