ŠTĚDROVEČERNÍ BOMBA
Šárka
22. 12. 2010
22. 12. 2010
Jak už název napovídá, bude to dobré a bude to kalorické. Recept na Štědrovečerní bombu zaslala do redakce čtenářka Šárka. Děkujeme :-)
Potřebujeme:
100 g hrubé mouky, 150 g moučkového cukru, 1 dl oleje, 3 žloutky, 1/2 litru
plnotučného mléka, citronovou kůru, vanilkový cukr.
V mléce rozšleháme žloutky, cukr, olej, citronovou kůru a za stálého míchání uvaříme hustý krém. Odstavíme a šleháme do vychladnutí.
Do části krému vmícháme kakao. Hlubokou kulatou mísu prolijeme studenou vodou, na dno dáme malou vrstvu krému, vrstvu piškotů (nebo úlomky
piškotových těst), pokapeme griotkou, posypeme hrubě nakrájenými vlašskými ořechy, nakrájeným kandovaným ovocem. Zatřeme vrstvou tmavého krému.
Vrstvy opakujeme do spotřebování surovin. Uleželý a vychlazený moučník vyklopíme na plochou mísu,
ozdobíme čerstvým ovocem (banány, pomeranči, ananasem).
Polijeme nezředěným kondenzovaným kakaem, navršíme šlehačku (nebo zmraženou pohárkovou pěnu), posypeme
mletými ořechy, hoblinami čokolády…
Dobrou chuť :-)
Potřebujeme:
100 g hrubé mouky, 150 g moučkového cukru, 1 dl oleje, 3 žloutky, 1/2 litru
plnotučného mléka, citronovou kůru, vanilkový cukr.
V mléce rozšleháme žloutky, cukr, olej, citronovou kůru a za stálého míchání uvaříme hustý krém. Odstavíme a šleháme do vychladnutí.
Do části krému vmícháme kakao. Hlubokou kulatou mísu prolijeme studenou vodou, na dno dáme malou vrstvu krému, vrstvu piškotů (nebo úlomky
piškotových těst), pokapeme griotkou, posypeme hrubě nakrájenými vlašskými ořechy, nakrájeným kandovaným ovocem. Zatřeme vrstvou tmavého krému.
Vrstvy opakujeme do spotřebování surovin. Uleželý a vychlazený moučník vyklopíme na plochou mísu,
ozdobíme čerstvým ovocem (banány, pomeranči, ananasem).
Polijeme nezředěným kondenzovaným kakaem, navršíme šlehačku (nebo zmraženou pohárkovou pěnu), posypeme
mletými ořechy, hoblinami čokolády…
Dobrou chuť :-)
Tweet |