Pizza z domácí pekárny
Verunka
24. 7. 2022
24. 7. 2022
Domácí pekárna se výborně hodí pro těsto na pizzu. Jakmile vyzkoušíte, nebudete chtít dělat těsto jinak než v domácí pekárničce :-)
Suroviny, které potřebujeme těsto na pizzu:
250 ml vody, 1 lžíci soli, 1 lžičku cukru, 50 – 60 ml kvalitního panenského olivového oleje, 500 g hladké mouky, 2,5 zarovnané lžičky sušeného droždí
Postup:
Na domácí pekárně nastavíme program TĚSTO
Vznikne vynikající těsto, které jde rozválet na hodně tenkou placku. V každé dobré pizzerii nabízejí tenkou pizzu, což je základ úspěchu, protože pizza nemá být vysoká, není to koláč se zeleninou.
Z tohoto množství vyválíme těsto na dvě pizzy, pečeme v klasické troubě a dá to na dva plechy.
Pak už to znáte: těstíčko potřeme olejem a kečupem, dáme navrch, kdo co rád, posypeme sýrem (bez chyby je mozarella, krásně se zataví a má moc dobrou chuť). Dáme péct necelou půlhodinku na 200°C.
Suroviny, které potřebujeme těsto na pizzu:
250 ml vody, 1 lžíci soli, 1 lžičku cukru, 50 – 60 ml kvalitního panenského olivového oleje, 500 g hladké mouky, 2,5 zarovnané lžičky sušeného droždí
Postup:
Na domácí pekárně nastavíme program TĚSTO
Vznikne vynikající těsto, které jde rozválet na hodně tenkou placku. V každé dobré pizzerii nabízejí tenkou pizzu, což je základ úspěchu, protože pizza nemá být vysoká, není to koláč se zeleninou.
Z tohoto množství vyválíme těsto na dvě pizzy, pečeme v klasické troubě a dá to na dva plechy.
Pak už to znáte: těstíčko potřeme olejem a kečupem, dáme navrch, kdo co rád, posypeme sýrem (bez chyby je mozarella, krásně se zataví a má moc dobrou chuť). Dáme péct necelou půlhodinku na 200°C.
Tweet |