Plovdivské maso s hráškovou rýží
Ivana Tichá
22. 7. 2022
22. 7. 2022
Potřebujeme:
- 500 g vepřové kýty
- 2 velké cibule
- mletá paprika sladká
- trošku grilovacího koření
- sůl
- 1 větší rajský protlak
- mouka na zahuštění
Postup:
Cibuli nakrájíme nadrobno a lehce podusíme na troše oleje. Vepřové maso nakrájíme na nudličky a přidáme k cibuli, osolíme a až zrůžoví, přidáme papriku a grilovací koření (vznikne něco jako základ na guláš), podlijeme vodou a dusíme do změknutí masa (v tlakovém hrnci je to rychlovka – za 15 min. je hotovo).
Až když maso změkne, přidáme rajský protlak, dobře promícháme a zahustíme trochou mouky, rozmíchané ve vodě a povaříme ještě asi 5 min.
Masíčko je výborné s hráškovou rýží – tu připravíme tak, že vařenou rýži smícháme se sterilovaným hráškem a posypeme strouhaným eidamem. Celé dozdobíme kolečky krájené cibule.
Pochutnejte si :-)
- 500 g vepřové kýty
- 2 velké cibule
- mletá paprika sladká
- trošku grilovacího koření
- sůl
- 1 větší rajský protlak
- mouka na zahuštění
Postup:
Cibuli nakrájíme nadrobno a lehce podusíme na troše oleje. Vepřové maso nakrájíme na nudličky a přidáme k cibuli, osolíme a až zrůžoví, přidáme papriku a grilovací koření (vznikne něco jako základ na guláš), podlijeme vodou a dusíme do změknutí masa (v tlakovém hrnci je to rychlovka – za 15 min. je hotovo).
Až když maso změkne, přidáme rajský protlak, dobře promícháme a zahustíme trochou mouky, rozmíchané ve vodě a povaříme ještě asi 5 min.
Masíčko je výborné s hráškovou rýží – tu připravíme tak, že vařenou rýži smícháme se sterilovaným hráškem a posypeme strouhaným eidamem. Celé dozdobíme kolečky krájené cibule.
Pochutnejte si :-)
Tweet |