Svět slov

Vyhledávání

Nejčtenější za rok

Moudrosti do hrsti

Vše, čeho se dotkne láska, je nesmrtelné.
(Romain Rolland)

Plovdivské maso s hráškovou rýží

Ivana Tichá
22. 7. 2022
Plovdivské maso s hráškovou rýžíPotřebujeme:

- 500 g vepřové kýty
- 2 velké cibule
- mletá paprika sladká
- trošku grilovacího koření
- sůl
- 1 větší rajský protlak
- mouka na zahuštění

Postup:

Cibuli nakrájíme nadrobno a lehce podusíme na troše oleje. Vepřové maso nakrájíme na nudličky a přidáme k cibuli, osolíme a až zrůžoví, přidáme papriku a grilovací koření (vznikne něco jako základ na guláš), podlijeme vodou a dusíme do změknutí masa (v tlakovém hrnci je to rychlovka – za 15 min. je hotovo).

Až když maso změkne, přidáme rajský protlak, dobře promícháme a zahustíme trochou mouky, rozmíchané ve vodě a povaříme ještě asi 5 min.

Masíčko je výborné s hráškovou rýží – tu připravíme tak, že vařenou rýži smícháme se sterilovaným hráškem a posypeme strouhaným eidamem. Celé dozdobíme kolečky krájené cibule.

Pochutnejte si :-)

          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...
RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 6 774 dny v provozu
• 4 940 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 21.09.2024 a svátek má Matouš